Nyheter
Nyheter
Hjälp Renata nå toppen!2022-12-01

Renata har blivit nominerad till MySpeaker of the Year 2023! Läs mer om nomineringen och rösta fram Renata hela vägen till toppen!

Läs mer
Welcome to Renata.store2020-05-07

Renata is my own brand. I call it functional fashion and with it, I want to redefine adventure. Check it out: renata.store!

Läs mer
Introducing a new adventure!2019-11-20

Finally, after several years of hard work, finding the right people, building the right team I have made it to the starting point of a completely new adventure. Today I launch my very own lifestyle brand for women – Renata.

Läs mer
Uppladdning inför nästa års expedition!2018-09-30

Nästa år bär det av på ett fantastiskt äventyr till ett av mina absoluta favorit berg – Kilimanjaro! Kilimanjaro var det andra berget min resa mot Seven Summits och det berg som jag varit på flest gånger, över tio toppbesök har det hunnit bli.

Läs mer
Föreläsningarna är igång!2018-09-20

Efter en lång och varm sommar har det varit riktigt kul att dra igång med denna terminens föreläsningar igen. Och att får börja med att prata för 3000 personer på KOMMEK Eventet på Malmö Arena var en riktigt boost!

Läs mer
Sommaren är här!2018-05-01

Och vilken rivstart på sommaren det blir, fylld med äventyr och aktiviteter! Eller vad sägs om Outdoor Live den 19-20 maj i Stockholm, Askersund Outdoor Festival den 25-27 i Askersund och Top of Arjeplog som jag gästar 7-9 juni!

Läs mer
Givande höst!2017-11-22

På TV3 just nu kan du se ”En resa för livet” som följer mig och mina vänner när vi tidigare i år besökte Nepal. Resan arrangerades av SOS Barnbyar med syfte att visa dels vilka enorma utmaningar och svårigheter barn i Nepal möter varje dag men även att man kan göra skillnad genom att bli fadder.

Läs mer
Nyheter
Äventyrspodden2017-06-19

För bara någon dag sedan släpptes sista delen av Äventyrspodden. Under fyra avsnitt har du som lyssnat fått höra mig, Ola Skinnarmo och Petter Alexis Askergren när vi berättar om hur det hela började.

Läs mer
Äventyret fortsätter!2017-01-19

Behöver du lite extra inspiration att ge dig ut på egna äventyr eller ta det där steget mot att förverkliga en dröm? Då tycker jag att du ska läsa boken ”När bergen kallar” Jag är stolt att få säga att äntligen är den här!

Läs mer
Inspiration!2016-10-12

Behöver du lite extra inspiration att ge dig ut på egna äventyr eller ta det där steget mot att förverkliga en dröm? Då tycker jag att du ska läsa boken ”När bergen kallar” Jag är stolt att få säga att äntligen är den här!

Läs mer
Nyheter
När äventyret kallar2016-09-02

Äntligen! Efter att under många år funderat, längtat och verkligen velat skriva en bok om mina äventyr så är den nu här! ”När bergen kallar” skriven tillsammans med Annica Triberg släpps på bokmässan i september och jag är både glad, förväntansfull men även lite nervös.

Läs mer
Första deltagaren i Kropp Challenge på väg!2016-05-05

Först ut i Kropp Challenge! Idag ger sig den första deltagaren någonsin i Kropp Challenge iväg!

Läs mer
På topplistan2016-03-08

Denna månad ser jag fram emot att dels vara med på Vildmarsmässan där jag föreläser på Äventyrscenen både på fredagen och söndagen. Kolla in Vildmarksmässans sajt så får du se allt spännande som händer helgen den 11-13 mars.

Läs mer
Nytt år!2016-01-25

Fast än året bara börjat jag har redan hunnit genomföra ett tiotal föreläsningar och de kommande månaderna är det lika intensivt med många och roliga uppdrag.

Läs mer
Äventyr
Premiär för Kropp Challenge2015-10-16

– Ett äventyr i Göran Kropps fotspår Den 16 oktober är det 20 år sedan Göran Kropp lämnade Yttersta tvärgränd och Skinnarviksberget i Stockholm för att cykla över 1100 mil till Nepal. Med på cykeln fanns allt som behövdes för att bestiga världens högsta berg, Mount Everest.

Läs mer
Höst Turné2015-09-01

Nu äntligen har du chansen att komma och lyssna på mitt föredrag! I alla fall om du är i närheten av följande städer som jag ska hälsa på i höst.

Läs mer
Spännande sommar!2015-07-05

Efter den intensiva sommaren förra året med bland annat ÅF Offshore Race, Kilimanjaro, Mt McKinley, Elbrus, Cykelvasan m.m tänkte jag att denna sommar kan bara bli lugnare. Men jag kan glädjande säga att det höga tempot fortsätter.

Läs mer
Insamlingskväll för Nepal2015-04-30

Svenska klättrare går ihop och den 7 maj arrangeras en insamlingskväll för offren i Nepal till förmån för Röda Korsets arbete i Nepal. Kvällen kommer bjuda på föreläsningar och livérapporter från Nepal med mig, Martin Stenmarck, Fredrik Sträng m.fl.

Läs mer
Nyheter
Ny månad – nya äventyr!2015-03-03

Ja, då var det redan mars och det börjar kännas som vår i luften. Och som vanligt är det mycket föreläsningar vid denna tid året och jag kommer hinna besöka både Lund, Stockholm, Gävle, Höganäs, Malmö, Oslo och Göteborg den kommande månaden.

Läs mer
Bra start på året!2015-01-30

Föreläsningssäsongen är i gång för fullt och det känns fantastisk roligt att vara ute och prata om både gamla och nya äventyr! Förra veckan var jag i Finland där jag både besökte en skola, pratade för både gymnasieelever och femteklassare, och hann även en föreläsning för allmänheten i Nykarleby.

Läs mer
Äventyr
Seven Summits! Yes, I did it! I made it!2014-12-16

15 years ago, when I made it to the top of Mount Everest, a dream was born to one day complete the Seven Summits, climbing the highest peak on each continent.

Läs mer
Nyheter
Jag seglar vidare!2014-10-22

Jag vet inte vad jag tänkte när jag i våras på frågan “hur ser din höst ut? svarade att ”Det kommer bli en lugn höst på hemmaplan… ” Nej, speciellt lugnt har det inte varit men fantastiskt roligt!

Läs mer
Nyheter
Spännande höst!2014-09-01

Efter en minst sagt fartfylld sommar med Tjejvättern, Halvättern, ÅF Offshore Race, Pyrenéerna och Cykelvasan väntar nu en minst lika spännande och roligt höst! Första projektet, Clean-Up Kebnekaise avslutades i förra veckan och redan nu till helgen skall jag till Karlskoga för att vara med i Mitsubishis lag och köra 12-timmars bilrace, något som kommer bli en helt ny erfarenhet och sedan veckan efter är det dags för Öresundsrallyt, som egentligen inte alls är något rally utan en tävling för elbilar, och där gäller det att ta sig igenom banan så energisnålt som möjligt.

Läs mer
Mot nya äventyr!2014-06-14

Jag har hunnit med en hel del äventyr i vår och i sommar väntar mer spännande utmaningar! Tjejvättern och Halvvättern är avklarade och det känns som att jag är i bättre form än på länge.

Läs mer
Nyheter
Seglingsträning2014-06-03

Är det inte föreläsningar så är det cykelträning, förberedelser för rymden eller något annat spännande på schemat – som segling till exempel. Det börjar dra ihop sig inför ÅF Offshore Race och i helgen passade jag på att åka till Marstrand för att få ett par dagar på havet och träna på att få båten att gå dit jag vill, vilket gick riktigt bra, men då har jag ju också en av de bästa coacherna i tidigare världsmästarinnan Anna-Karin Öjerskog.

Läs mer