Jag seglar vidare!

Jag vet inte vad jag tänkte när jag i våras på frågan “hur ser din höst ut? svarade att ”Det kommer bli en lugn höst på hemmaplan… ” Nej, speciellt lugnt har det inte varit men fantastiskt roligt!

Något som jag såg fram emot hela våren var ju min premiär som skeppare under Navigare Raceweek i Kroatien. Efter att tidigare i år tagit kustskepparintyget och klarat alla andra teoretiska bitarna som jag behöver var det nu dags för mina praktiska kunskaper att sättas på prov. När jag började segla i våras tyckte jag direkt att det var både spännande och lärorik men samtidigt var jag lite osäker på hur mycket segling det egentligen kommer bli i framtiden. Utmaningen var ju att lära mig grunderna. Men efter en veckas kappsegling vet jag nu att detta är bara början och jag vill absolut segla mer! Förutom att det är en härlig naturupplevelse så är det flera bitar i seglingen som jag känner igen mig ifrån klättring och tidigare expeditioner, inte minst lagarbetet och under Navigare Raceweek blev det ännu tydligare hur avgörande just lagarbetet faktiskt är. Hur gick det då – jo, jag fick godkänt! Både som skeppare och rorsman och vi slutade totalt på en 9:e plats av 12 startande båtar.

För bara någon vecka sedan lanserades också premiär kollektionen Áhkká by Renata och responsen har varit jättebra! Gå gärna in och titta på http://www.ellos.se/ahkka och låt dig inspireras till nya äventyr!

Jag har även dykt upp lite som ”gumman i lådan” i podkasten Värvet, och vem vet, kanske lite längre fram blir det en hel intervju. Även Maratonpodden har jag hunnit gästa, så den kommer du kunna lyssna på inom kort. Som vanligt har jag även hunnit med en del föreläsningar och jag har bland annat besökt Västerås, Växjö, Mölndal, Stockholm, Borås och fler föreläsningar är inbokade framöver.

Sedan var det även dags för att sparka igång Heartware på Gripsholmsskolan för denna terminen och kolla gärna in https://www.facebook.com/renatachlumska och bilderna från mitt besök och när eleverna fick träna på att gå över glaciärer!

Här en bild från Navigare Raceweek att pigga upp höstmörket med!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Vill du följa med på äventyr? Lyssna på en föreläsning? Eller bara fylla på med inspiration och få ytterligare en inblick i min äventyrliga värld? Prenumerera på mitt nyhetsbrev så missar du inget av allt spännande som händer!