Digital Föreläsning
Direkt från mitt digitala basläger

I en tid då många företag har hemarbete som standard, så går det att anlita mig för en digital föreläsning. Jag sänder föreläsningarna från mitt digitala basläger eller tar mig till en studio. Som kund har du är enkelt för er som kund att boka mig genom att bestämma dag, tid och inriktning.

Att bjuda medarbetare, kollegor och kunder på en inspirationskick kan vara ett välbehövligt avbrott från alla arbetsmöten. Vem behöver inte mer energi när vi allihop kämpar så för att navigera i denna nya tillvaro?

Jag talar gärna om utifrån teman som handlar om prestation, om självledarskap och om hälsa. Jag anpassar alltid föreläsningen utifrån era behov och önskemål och resonerar gärna om andra möjliga inriktningar.

Och är ni trötta på att sitta inne? Då tycker jag att vi tar och flyttar ut föreläsningen och träffas ute istället!

Nya digitala föreläsningar:

Att bli din egna sherpa

Vad ska vi göra när förutsättningarna förändras, distansarbetet fortsätter och avståndet till kollegor, medarbetare och chefer känns långt? Att leda andra är en utmaning och att ha förmågan att leda sig själv är i dessa tider ännu viktigare. Framförallt upplever många chefer ett tydligare behov av att medarbetare behöver arbeta mer självständigt.

På alla expeditioner till bergen i Nepal har jag haft med mig sherpas. Så klart att jag vill teama upp med de som är bäst på det dom gör och kan spelplanen bättre än någon annan. Men även den bäste guiden kan bli sjuk och jag måste kunna förlita mig på min egna förmåga att ta mig framåt och i säkerhet.

Paddla i motvind

När vi har vinden i ryggen och stegen känns lätta funderar vi inte alltid över vad det är som gör att allt bara flyter på. Det känns självklart och enkelt. Men när vinden vänder och vi plötslig slås av motvinden som trycker oss tillbaka och gör det svårt att förflytta sig framåt, då kommer tvivlen och funderingarna. Jag vet att dessa stunder kommer och jag har lärt mig hur jag ska agera i dessa lägen. Hur tar jag mig vidare – framåt och uppåt? Hur hittar jag motivationen? Hur orkar jag lite till?

2005/2006 genomförde jag en expedition runt stora delar av USA där jag av egen kraft förflyttade mig 18 200 km på 439 dagar med hjälp av en kajak, cykel och till fots. Att ta mig framåt i motvind blev min vardag. Men även här hemma i yrkeslivet har jag mött motvind i omgångar men ändå klarat av att fylla seglen och tagit mig framåt.

Att nå och må toppen!

Många chefer vittnar om att det är svårt att riktigt veta hur medarbetarna mår när gruppen inte träffas fysiskt. Tillsammans med Nordic Wellness erbjuder jag utbildningsdag i hälsans tecken där dina medarbetare får nya tankar och inspiration till att en gång för alla göra den där hälsoförändringen.

Att börja röra på sig, äta nyttigare och helt enkelt prioritera sin hälsa kan ibland kännas som att bestiga Mount Everest. Därför är det viktigt att inte sikta mot toppen direkt, utan att bara komma till baslägret, vilket kan vara en seger i sig. Ibland gäller det bara att fokusera på att ta ett steg i taget och detta kan vara det första till en bestående förändring och ett bättre välmående.

Packa din ryggsäck med rätt attityd

Allt fler upptäcker det fantastiska med att utmana sig själv under äventyr i naturen. Men vad är det som behövs för att lyckas? Vi har alla hört uttrycket “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Jag brukar i stället säga att allt handlar om attityd och inställning! Jag har sett människor med de mest moderna kläderna och tekniska utrustningen vända på berg medans bärare och sherpas tar sig fram i flipp flopps och betydlig enklare medel. Vad är det som gör att vissa lyckas och andra inte? Vad tar jag med mig i min ryggsäck och vad väljer jag att lämna kvar?

Live föreläsningar
Renata som föreläsare

För mer information om Renatas föreläsningar och offert kontakta Lotta på FEM. Sthlm lotta.didriksson@femsthlm.se

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Vill du följa med på äventyr? Lyssna på en föreläsning? Eller bara fylla på med inspiration och få ytterligare en inblick i min äventyrliga värld? Prenumerera på mitt nyhetsbrev så missar du inget av allt spännande som händer!