Expedition
Seven Summits Stockholm

Seven Summits Stockholm är ett äventyr där du själv väljer när du vill nå toppen, med vem du vill göra det, samt i vilken ordning. Men oavsett hur du väljer att genomföra utmaningen kommer jag att göra dig sällskap när du står högst upp och blickar ut över staden.

Den 15 december 2014 blev jag första svenska kvinna att bestiga det högsta berget i varje världsdel – den bedrift som är känd som The Seven Summits. En legendarisk utmaning som besökare och boende i Stockholm nu kan genomföra i sin närmiljö, med mig som virtuell guide.

Även att jag genomfört extrema expeditioner på andra sidan jorden och nu siktar mot rymden så vet jag att äventyren finns nära. Vi behöver inte åka långt bort och faktiskt inte ens lämna staden för att få uppleva dem. Att nu kunna ta några av världens högsta berg till Stockholm och inspirera fler att nå nya höjder tack vare Storyspots app känns både häftigt och relevant. Fler än någonsin vill komma ut, vara aktiva och upptäcka sitt närområde eller nya platser och då är detta det perfekta äventyret att göra själv eller med familjen. De sju höjderna som jag tillsammans med Magnus Ormestad, grundaren till den svenska outdoorpodden Husky, valt ut är:

Hammarbybacken – Mount Everest (Asien), 8848 m ö h
Tantolund – en Aconcagua (Sydamerika), 6965 m ö h
Hagakullen – Denali (Nordamerika), 6190 m ö h
Skinnarviksberget – Kilimanjaro (Afrika ), 5895 m ö h
Vanadislunden – Elbrus (Europa) 5692 m ö h
Vita berget – Mount Vinson (Antarktis) 4892 m ö h
Långholmen – Carstensz Pyramid (Oceanien), 4884 m ö h

När man når toppen av respektive höjd så kan man med hjälp av appen Storyspot lyssna på mig när jag berättar om berget och hur det var när jag själv var på väg upp till dess topp. När man till exempel tagit sig upp för Hammarbybacken, som motsvarar Mount Everest, får man lyssna på mig som berättar om de sista kämpande stegen upp för världens högsta berg, och glädjen och lättnaden över att ha lyckats nå och stå på världens tak.

”Jag fick idéen till det här projektet för över sju år sedan och jag har stått i kontakt med Renata sedan dess. Efter två tidigare försök känns det helt rätt att lansera nu med tanke på Renatas 25-års jubileum men inte minst under en tid då folk kan behöva ny inspiration till att uppleva och röra på sig i sitt närområde.” säger Magnus Ormestad grundare av podden Husky.

Utgångspunkten för Seven Summits Stockholm är på hotellet Downtown Camper som är baslägret för expeditionen. När man lyckats bestiga samtliga sju toppar i Stockholm, är det till Downtown Camper man vänder sig för att hämta ut sitt pris och koppla av.

Seven Summits Stockholm är ett äventyr där du själv väljer när du vill nå toppen, med vem du vill göra det, samt i vilken ordning. Men oavsett hur du väljer att genomföra utmaningen kommer jag att göra dig sällskap när du står högst upp och blickar ut över staden!

Just nu finns mina berättelser inlästa på svenska men en engelsk version kommer till hösten. Ladda ner appen på Storyspots webbplats eller scanna QR-koden:

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Vill du följa med på äventyr? Lyssna på en föreläsning? Eller bara fylla på med inspiration och få ytterligare en inblick i min äventyrliga värld? Prenumerera på mitt nyhetsbrev så missar du inget av allt spännande som händer!